Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra’da Kentsel Dönüşüm Başlıyor, İmar Planları Yapıldı

Uzun yıllardır ilçenin gündemde olan, 2018 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile riskli alan ilan edilen, 2019 yılında imar planları yapılan Akdurak Mahallesi’nin 3 bölgesinde kentsel dönüşüm startı verildi.

Uzun yıllardır ilçenin gündemde

Tekeli Kümeevler, Eğitimli Sokak ve Akçakayran bölgesinde, Büyükşehir Belediyesi kamulaştırmayı başlattı.

Kandıra’da 2018 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Akdurak Mahallesinde 3 bölge riskli alan ilan edildi. Akçakayran, Eğitimli Sokak ve Tekelli bölgesinde ilan edilen riskli bölge için 2019 yılında imar düzenlemesi yapıldı. İmar düzenlemesi tamamlanan ve toplam 86 dönümlük alanda yapılacak kentsel dönüşüm için Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma çalışmalarını başlattı. Akçakayran bölgesinde başlayan kamulaştırmanın tamamlanmasının ardından TOKİ ile birlikte bölgede dönüşümün yapılması planlanıyor.

TOKİ DÖNÜŞTÜRECEK

Kandıra’da sık sık gündeme gelen ve uzun yıllar kentsel dönüşüm yapılması için çalışma yapılan Kandıra Akdurak Mahallesinde, 2018 yılında Bakanlar Kurulu mahalledeki 3 bölgeyi riskli alan ilan etti.  Akçakayran, Eğitimli Sokak, Tekelli Kümeevler bölgesinde yapılacak kentsel dönüşüm için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ ile dönüşüm yapma kararı aldı. Dönüşüm yapılacak alanda Büyükşehir Belediyesi ilk kamulaştırmayı yaptı. Alandaki kamulaştırmalar tamamlandıktan sonra dönüşüm çalışması yapılacak.

İMAR PLANLARI YAPILDI

Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde yürütülecek olan kentsel dönüşüm projesi için 2019 yılında 1/1000 ve 1/5000’lik imar planları yapıldı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünde askıya çıkarıldı. Riskli bölge ilan edilen Akdurak Mahallesi Akçakayran, Eğitimli Sokak, Tekelli Kümeevler bölgesinde 2019 yılında yapılan çalışmada 158 bina, 197 bağımsız bölüm, 132 hak sahibi ve 894 nüfus tespit edildi. 

ÜÇ BÖLGEDE VERİLER

2019 yılında yapılan çalışmada 27 bin 258 metrekare alana sahip olan Akdurak Mahallesi Akçakayran mevkiinde 50 bina, 61 bağımsız birim bulunuyordu. Alanda hak sahibi olan 32 kişi bulunurken, 61 bağımsız birimde ise 368 kişi yaşıyordu. Akdurak Mahallesi Eğitimli Sokak mevkiinde ise toplam 26 bin 895 metrekare alan riskli bölge içinde yer alıyor. Bu alanda 29 bina, 43 bağımsız birim, 50 hak sahibi ve 194 kişi yaşıyordu. Tekelli Kümeevler bölgesinde 31 bin 844 metrekare alan riskli bölgeye giriyor. Bu alanda 79 bina, 93 bağımsız bölüm, 50 hak sahibi ve 332 kişi yaşıyor.