Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya










Kandıra Cinayetinde İlk Duruşma Başladı

Kandıra’da 1 kişinin ölmesi, 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışma davası başladı. İlk duruşmada sanıkların tahliye talepleri reddedildi

Kandıra'da 1 kişinin ölmesi,





Kandıra’da 29 Temmuz 2014’te meydana gelen ve Sadık Gürsoy’un öldüğü, Yalçın Ay, Nurol Gürsoy ve Ayhan Demirkıran’ın yaralandığı silahlı çatışma ile ilgili dava Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmada ikisi tutuklu beş sanık ile avukatları hazır bulundu.

TERS KONUŞTU

Tutuklu sanık Tayfun Demirkıran, savunmasında “Biraz alkollüydük ama kendimizdeydik. Bayramlaşırken, Ayhan Uslu elinde bira şişesiyle üstü çıplak vaziyette gelip ‘bilader burada sıkıntı mı var, varsa çözelim gibi’ ters şekilde konuşmaya başladı. Tartışma sonucu araca bindik gittik” dedi.

ÖLDÜRME NİYETİM YOKTU

Sanık Demirkıran, tartışmanın ardından barışmak için Bağırganlı köyünde buluştuklarını anlatarak, ifadesini şöyle sürdürdü: “Birden çatışmalar başladı. Bende torpidoda bulunan silahımla arabayı siper alarak rastgele ateş ettim. Öldürmeye niyetim yoktu.”

ARABAYA SAKLANDIM

Duruşmada müşteki Gökhan Uslu da ifade verdi. Uslu, “Köy meydanına gittiğimizde konuşma olmadan silah sesleri yükseldi. Korktuğumdan dolayı arabaya saklandım. Arabadan indiğimde yerde bir silah gördüm ve belime soktum. Bir süre arabanın kenarında bekledikten sonra Sadık’ın vuruldum sesini duydum ve yanına gittim. Ortalık yatışınca arabayla hastaneye götürdük” diye konuştu.

TÜFEĞİ DOĞRULTMUŞTU

Tanık Niyazi Tanrıkulu ise ifadesinde “Olayın geçtiği akşam kahvede oturuyordum birden patlama sesleri duydum. Bayram sebebiyle çocukların torpil attığını düşündüm. Kafamı çevirdiğimde biri elinde tüfeği yerde yatan birine doğrultmuştu daha sonra korkudan kahvenin içine saklandım” şeklinde konuştu.

BERAATINI İSTEDİ

Duruşmada tutuksuz sanıkların avukatlığını yapan Erdinç ve Ergün Gürsoy’un avukatı Hüseyin Acurman, müvekkilleri hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti. Şahin ve Tayfun Demirkıran’ın avukatı Mehmet Gül ise, Şahin Demirkıran’ın beraatını, Tayfun Demirkıran’ın ise tahliyesini istedi.

TUTUKLU YARGILANACAKLAR

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Erdinç ve Ergün Gürsoy hakkındaki adli kontrol kararlarının kaldırılması talebini kabul etti. Mahkeme, Şahin ve Tayfun Demirkıran hakkında ise tutukluluklarının devamına karar verdi. Mahkeme, olay yerinde bulunan 4 adet mermi çekirdeği, 4 adet boş kovan ve Tayfun Demirkıran’ın avukatı aracılığıyla teslim ettiği silahın incelenmesi ve ekspertiz raporlarının beklenmesi için duruşmayı 2 Nisan’a erteledi.

(Bizim Kocaeli)