Cebeci’de Şezlonglar Çalınıyor

KOSKEM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, Mavi Bayraklı Kandıra Cebeci Sahili'ne konulan şezlong ve şemsiyelerin çalındığını söyledi

Cebeci'de Şezlonglar Çalınıyor

Karamürsel Altınkemer Sahili`nden sonra ilimizde ikinci Mavi Bayrak alan Kandıra Cebeci Sahili, günübirlik tatilcilerin gözdesi haline geldi. Kandıra`nın Karadeniz sahilleri içinde en yoğun ilgiyi gören Cebeci, geniş ve uzun bir kumsala sahip. Büyükşehir Belediyesi, Cebeci Sahili`ne vatandaşların yararlanması için 400 adet şezlong, hasır şemsiye ve gölgelikler koydu. Ancak, Mavi Bayrak açılışının yapıldığı ilk günün sonunda şezlongların 124 tanesi çalındı.

KIRIP, PARÇALAMIŞLAR
Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Su Kazalarını Önleme Merkezi (KOSKEM) Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, “Kumsala 400 şezlong yerleştirilmişti. Aynı günün bitiminde gece saatlerinde şezlonglardan 125 tanesi çalındı. Kalan şezlongların da çoğu kırılmış, şemsiyeler parçalanmış, etraf kirletilmiş, çöpler gelişi güzel atılıyor. Vatandaşlarımızı birkaç kez uyarmamıza rağmen değişen bir şey olmadır. Bundan çok rahatsız oluyoruz” dedi.

ARTIK KİRALANIYOR
Şezlongların hor kullanılmasından sonra son çare olarak şezlongları vatandaşa kiralamaya başladıklarını söyleyen İslamoğlu, “Bazı olumsuzlukların önüne geçmek için 2 şezlong ve bir şemsiyeyi günlük olarak 10 TL karşılığında kiralıyoruz. Gelen vatandaşlar parasını makbuz karşılığı yatırıp şezlongu veriyoruz. Akşam evine gittiğinde ise şezlongu sağlam bir şekilde bize getirip teslim ediyor. Kullandığı şezlong kırılmışsa bedelini tahsil ediyoruz. Çalmanın, kırıp dökmenin önüne ancak böyle geçebiliriz. Paralı uygulamadan sonra şimdilik bir eksilme ve sıkıntı yok” diye konuştu.

Exit mobile version