Kandıra Güvercinlik Barajı’na pikniğe giden aile kabusu yaşadı. S.K (5 ) ve H.K. (7) kardeşler bir anda göle düşüp kayboldu. Torunlarını bulmak için baraja giren babaanne T. K., son anda boğulmaktan kurtarıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye dalgıçları ise iki kardeşin suda cansız bedenine ulaştı.
Olay Güvercinlik Barajı’nda meydana geldi. Edinilen bilgi ve iddialara göre babaanne ve dede torunları S. K. (5) ve H. K.’yı (7) eğlenmeleri için evlerinin yaklaşık 3 kilometre uzağındaki Güvercinlik Gölü’nün kenarına götürdü. Göl kenarında oynayan S.K ve H.K. kardeşler bir anda göle düştü. Bir süre sonra iki kardeş suda gözden kayboldu.
BABAANNE ÇOCUKLARINI KURTARMAK İÇİN BARAJA ATLADI
Çocuklarının kaybolduğunu fark eden babaanne T.K., baraja girerek torunlarını aramaya çalıştı. Fakat yüzme bilmeyen babaanne boğulma tehlikesi geçirdi. T.K çevredekilerin ve eşinin yardımıyla sudan çıkarılırken Kocaeli Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Yüzme bilmeyen babaanne T.K’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.