Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya










BAYRAM TATİLİ BAŞLADI YOLLARA DİKKAT!

Bayram tatili başladı. İçişleri Bakanlığı tatil için yola çıkacak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Bayram tatili başladı. İçişleri





Bayram tatili başladı. İçişleri Bakanlığı tatil için yola çıkacak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Kurban Bayramı tatili başladı. Tatilini şehir dışında geçirecekler için de yolculuk başladı. İçişleri Bakanlığı bayram dolayısıyla sürücüleri ve tatilcileri trafik kazaları konusunda uyardı. Yapılan uyarıda bayram tatillerinde trafik kazalarında artış olduğuna dikkat çekilerek sürücülerden trafik kurallarına uymaları istendi. Öte yandan tatil için yola çıkanlar, TEM otoyolunun Bolu Dağı geçişinde yoğunluğa neden olurken, trafiğin akışında sorun oluşmadı. Otoyol boyunca sabit ve gezici radarlı hız kontrolleri yapılırken, elektronik tabelalarla sürücüler hız limitlerine ve trafik kurallarına uymaları yönünde uyarıldı.

BAKAN SOYLU’DAN EMNİYET KEMERİ UYARISI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara emniyet kemeri uyarısı yaptı. Soylu, “Bayramda yola çıkan vatandaşlarımız, bayramın en güzel yanı sevdiklerimizle birlikte olmak, beraber olmaktır, ne olursunuz bu buluşma yarım kalmasın. Hepimizin kemeri ses getirsin. Haydi Bismillah” sözlerini kullandı. Soylu paylaşımında bir de, “Siz de kemerinizi takarken videonuzu çekip #KemerinSesGetirsin etiketiyle paylaşın scooter, kask ve koruma ekipmanı kazanma şansını yakalayın” dedi.

KAZALARI AZALTACAK 10 ALTIN TAVSİYE
İçişleri Bakanlığı yola çıkacaklar için uyulması gereken kuralları 10 madde halinde sıraladı:
– Takip mesafesine uyun
– Seyir halindeyken cep telefonu kullanmayın
– Yolculuk yapan herkesin emniyet kemeri takmasını sağlayın
– Yayalara ve bisikletlilere öncelik verin
– Yaya geçitlerinde yayaların geçiş önceliğini engellemeyin
– Uykusuz ve yorgun trafiğe çıkmayın
– 2 saatte bir 10 dakika mola verin
– İşaret ve işaretçilerin yönlendirmelerine uyun
– Tesis ve yakıt istasyonları dışında bekleme ve duraklama yapmayın
– Sabırlı ve sakin olun