Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Kandıra Sarısu Kampı

Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü izcileri Kandıra Sarısu’da muhteşem bir eğitim kampı geçirdi.

Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor

Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü izcileri Kandıra Sarısu’da muhteşem bir eğitim kampı geçirdi.

Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü, İzmit Belediyesi’nin Kandıra Sarısu da bulunan Gençlik Kampı’nda 5 gün süren bir kamp yaptı. 65 yavrukurt ve 9 izci liderinin katıldığı kampta yavrukurtlar, birbirinden eğlenceli izci oyunları, kano ve botla dere gezintisi, deniz aktiviteleri, oryantiring, izci simidi yapımı ve bisiklet turu etkinlikleriyle dopdolu beş gün yaşadı.

Eğlendiler,Öğrendiler

Beş gün kaldıkları Sarısu Kampı’nda hem dostluk hem de eğlenceli bir çok aktivite yaşayan yavrukurtlar yaptıkları kampta temel izcilik bilgileri, arazi faaliyetleri, teknik iz ve işaretleri  konularında açık hava faaliyetlerinde bulundular. Gece yürüyüşü yaparak dikkat seviyelerini arttıran izciler, kendilerine olan güvenlerini daha da geliştirmiş oldular. 

Gelişim İçin Önemli

Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü İzcilik Branşı Önderi Muzaffer Gündüz “Kampımız çocuklar için son derce verimli geçti” diyerek izciliğin çocuklara doğa ve hayvan sevgisi aşıladığını ve onların kişisel gelişimine katkı sağladığını vurguladı. Doğada hayatta kalmanın temellerini öğrenen küçük yaştaki yavrukurtlar hem doğayla dost olmanın hem de kalıcı dostluklar kurmanın önemini kamplarda öğreniyor. 

Kamp Ateşi Yaktılar

Kamplarda izcilik ruhu edinen yavrukurtlar, doğa , hayvan ve insan sevgisini izci kamplarında edinerek hayat felsefesi haline getiriyor. Yavrukurtlar son gün büyük bir kamp ateşi yakarak etrafında toplanarak izcilik marşları söyleyip, hazırladıkları oyunları sergiledi. Kamp ateşi programı ile kampı tamamlayan yavrukurtlar kamptan ayrılırken duygu dolu anlar yaşadılar.