Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP’li Semih Yalçın’dan Yılın Gafı ‘Sallama Kandıralı’

Kocaeli’nin incisi Kandıra; MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu’na karşı eleştiri malzemesi olarak kullanıldı.

Kocaeli'nin incisi Kandıra; MHP

Bir efsane olmuştur..Yıllardır anlatılır durur…

Bir kışla hikayesine göre askerler talimdeyken bölüğün yürüyüş nizamına ayak uyduramayan Kandıralı askere komutan, her seferinde arkadaşlarına ayak uyduramadığı için “Bölük dur! Kandıralı sen de dur” demek zorunda kalır.

İşte bu fıkra, Kandıra’yı Ankara gündemine taşıdı.

Kocaeli’nin incisi Kandıra; MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu’na karşı eleştiri malzemesi olarak kullanıldı.

Büyük de bir gafa imza attı aslında Yalçın.

Kandıralıları kızdıracak ifadeler şu şekilde: “MHP hakkında sayısız iftira üreten dünün Başbakan’ına ‘Atma Recep!’ diyen bizler de bugünün atıcı Başbakan’ına ‘Sallama Kandıralı’ diyeceğiz. Bundan böyle Davutoğlu sadece politik müfteri değil, siyasetin Kandıralı’sıdır. Bir kışla fıkrasına göre askerî talim sırasında bölüğün yürüyüş nizamına ayak uyduramayan ve bir türlü eğitilemeyen Kandıralı ere komutan, her seferinde ‘Bölük dur! Kandıralı sen de dur!’ demek zorunda kalır. Teşbihte hata olmayacağına göre Davutoğlu da AKP bölüğünün Kandıralı’sıdır. Tayyip Erdoğan’ın hükûmetteki gizli elleri ve dikta rejiminin sacayağı olan Akdoğan, Ala ve Bozdağ’dan oluşan trio, Kaç-Ak Saray’dan gelen talimatlara harfiyen uyup kelimelerini seçerek konuşurken Davutoğlu boşboğazlık edip desteksiz atarak yürüyüş kolunu bozmaktadır. İktidarın bölük komutanı kıdemli Akgeneral Tayyip Erdoğan, kendisi tarafından oluşturulan yeni AKP kabinesinin insicamını bozmaya başlayan bu Davutoğlu’yla işlerin daha fazla yolunda gitmeyeceğini görecektir. Böyle giderse, Ahmet Davutoğlu’na ‘Kandıralı hele sen dur!’ demek zorunda kalacaktır. MHP hakkında sayısız iftira üreten dünün Başbakan’ına ‘Atma Recep!’ diyen bizler de bugünün atıcı Başbakan’ına ‘Sallama Kandıralı!’ diyeceğiz.”

Yalçın, kaş yapmak isterken göz çıkarmış bu ifadeleriyle…Her şeyden önce anlatılan bir fıkra üzerinden bir kentin insanıyla dalga geçmek yakışmamış bir genel başkan yardımcısına.

Ölçülüp tartılmadan edilen her söz, sahibine zarar verir. Eğer bu sözü sarf eden TBMM’de olan bir partinin mensubuysa bu çok daha kötüdür, çünkü o söz sadece kendisini değil partisini de bağlar. Rakiplerini eleştirmek isterken onlara malzeme veren genel başkan yardımcısına Kandıralılar’ın tepkisi nasıl olacak merak ediliyor. Semih Yalçın’ın Kandıralı vatandaşlardan acil bir şekilde özür dilemesi gerekiyor.

Yakışmadı sayın Yalçın hiç yakışmadı..