Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya










Kefken Çevre ve Yaz Kampı’nda Unutulmaz Final

Kefken Çevre ve Yaz Kampı’nın 8’inci haftasında öğrenciler; müzik, halk oyunu ve tiyatro gösterileri ile unutulmaz bir geceye daha imza attılar.

Kefken Çevre ve Yaz





Kefken Çevre ve Yaz Kampı’nın 8’inci haftasında öğrenciler; müzik, halk oyunu ve tiyatro gösterileri ile unutulmaz bir geceye daha imza attılar. Değişim projesi kapsamında bir hafta Beyoğlu’na misafir olan Fas’lı öğrencilerin yapmış oldukları canlı performans izleyenler tarafından çok beğenilirken, programı büyük bir keyifle izleyen Beyoğlu Belediye Bakanı Ahmet Misbah Demircan, “Kefken Çevre ve Yaz Kampı’nda geleceği inşa ediyoruz” dedi.

Bugüne kadar 60 bin öğrencinin katıldığı Beyoğlu Belediyesi Kefken Çevre ve Yaz Kampı’nın 12’nci sezonun 8’inci haftası muhteşem final ile kapandı. Kandıra ve Kefken’de yaşayan vatandaşlarında katıldığı programa; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Fas’tan öğrenciler ve kampa katılan çocukların aileleri katıldı. Kefken’de ilk defa ailesinden uzakta kamp hayatıyla tanışan öğrenciler, aldıkları bir haftalık eğitimlerin ardından, düzenledikleri veda gecesiyle hünerlerini sergiledi. Resim, müzik, tiyatro, halk oyunları ve pek çok branşta uzman eğitmenler tarafından eğitilen çocukların antik tiyatrodaki sahne şovları izleyenleri büyüledi. Kampa katılan öğrencilerin kısa sürede sergiledikleri performansları, profesyonel sanatçıları aratmadı.

FASLI ÖĞRENCİLERDEN RENGARENK DANS

Kefken Çevre ve Yaz Kampı’nda değişim programı ile Fas’tan Türkiye’ye gelen öğrenciler de vardı. Faslı öğrenciler bir hafta hazırlık sonrası rengarenk kostümleriyle izleyenlere eşsiz bir dans performansı sundu. Yaptıkları danslarla beden bütünlüğünün önemini sahneye koyan Faslı öğrenciler, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

“BU HAFTA ZİRVEYİ YAKALADINIZ”

Geceye katılan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kefken’de böyle bir kampın olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür etti.

Yapılan etkinlikleri baştan sona büyük bir keyifle izlediğini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu akşam her şey harikaydı. Öğretmenlerimizi alkışlıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hafta zirveyi yakalamışsınız,” dedi.

KEFKEN KAMPINDA GELECEĞİMİZİ İNŞA EDİYORUZ

“Burada geleceğimizi inşa ediyoruz,” diyen Başkan Demircan, okullardaki eğitimin genellikle ezber üzerine uygulandığını, oysa çocukların Kefken’de, müzik, tiyatro, resim, düzen içerisinde oturma, düzen içerisinde sahneye çıkma, rol alma gibi uygulamalı etkinliklerle kendilerini keşfettiğini belirtti.

KEFKEN’DE 12 YILDA 60 BİN GENÇ AĞIRLANDI

12 yılda 60 bin genci Kefken Çevre ve Yaz Kampı’nda ağırladıklarını belirten Başkan Demircan, “Beyoğlu’nda Kefken köyünü bilmeyen yok. Kefken ayrı bir fenomen oldu” dedi.

Kefken’i öğrenciyken kurguladığı bir kamp olduğunu kendisini dinleyenlerle paylaşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Gençlik kampları yapacağım diye kendi kendime söz vermiştim ve Allah nasip etti bu kampları yaptık. Dünya standartlarında demeyeceğim, çünkü dünyada öğrenci kamplarının standardı bu kadar iyi değil. En iyi bizimki. Ama bunun iyiliğinin en önemli sebebi burayı seven gençler,” şeklinde konuştu.

Demircan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’nin de kendilerini yalnız bırakmayıp, samimiyeti davranışlarından dolayı da teşekkürlerini dile getirdi. Programın tamamlanmasının ardından Başkan Demircan, 12’nci sezonun 8’inci haftasını başarıyla tamamlayan öğrencilere madalyalarını verdi.