Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra Çanakkale’de

Kandıra Belediyesinin Kültür Gezileri kapsamında gerçekleştirdiği Çanakkale gezileri Kandıralı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kandıra Belediyesinin Kültür Gezileri

Kandıra Belediyesinin  Kültür Gezileri kapsamında gerçekleştirdiği Çanakkale gezileri Kandıralı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. İlçenin  mahalleleriyle  Kuran Kursu öğrencilerinin katıldığı Çanakkale gezisinde destansı bir mücadelenin, tarihin yazıldığı mekanlar gezildi.

Gezi programı kapsamında rehber eşliğinde Çanakkale savaşlarının geçtiği tarihi Gelibolu yarımadası ile şehitliklerde gerçekleştirildi. Ardından savaşlara sahne olan ve yüzbinlerce şehidin inançla vatan için toprağa düştüğü Conkbayırı, Anafartalar, Seddülbahir, Alçıtepe, Kilitbahir gibi önemli cephe noktaları gezdirildi. Kandıralı vatandaşlar, şehitlerimizin mezarları başında dualar etti.

Geziye katılan Alefli, Kaymaz, Mülküşehsuvar, Kırkarmut, Seferler, Akdurak, Şerefsungur, Bozburun, İncecik, Aaçağıl, Göğüşler, Topluca  mahalleleri, Eceabat İlçesi, Seyit Onbaşı Tabyası, Soğanlıdere Sargı Yeri, Zıhındere Sargı Yeri, Abide, Morto Koyu, Yahya Çavuş, 57. Alay, Conk Bayırı gibi Çanakkale zaferinde önemli yere sahip mevzileri ziyaret ederek,  Kurtuluş Mücadelesinin  tarihi anılarına tanıklık ettiler.

Çanakkale gezisi boyunca şanlı tarihimize tanıklık etmenin mutluluğunu bizlere yaşatan Kandıra Belediye Başkanımız Ünal Köken’e teşekkür ediyoruz diyen vatandaşlar, her Türk gencinin tarihini öğrenmek adına bu tür ziyaretleri yerine getirmesinin önemi vurguladı.

Başkan Köken, Kandıralı vatandaşlarımızın geçmişimizi daha yakından yerinde görerek tanımasını için düzenlediğimiz Çanakkale gezilerimizin yoğun ilgi görmesi bizleri mutlu etti dediği konuşmasında vatanın şehit ve gaziler sayesinde geleceğe yürüdüğünü vurguladı. Başkan  Ünal Köken, “Kandıra halkının selamlarını, sevgilerini, minnet duygularını götürmek üzere vatandaşlarımız Çanakkale’ye gitti. Ülke genelinde Çanakkale’de şehidi olmayan bir aile bulunmadığını ifade etti. Biz biriz, bütünüz diyen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle biz birlikte Türkiye’yiz. Bayrakta kanımızın rengini buluruz. Çanakkale’de kendimizi buluruz. Birlik ve beraberliğimizin teminatını  şehitlerimizde buluruz” dedi.