Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hurşit Güneş “Kocaeli’yi Vizyonsuz Bir Kent Haline Getirdiler”

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş İzmit İlçe Örgütü’nde yaptığı basın toplantısında Kocaeli’nin AK Parti döneminde vizyonsuz bir kent haline geldiğini belirterek, “Bizim yaptığımız şeylere laf atıyorlar, ama kendileri daha iki taşı üst üste koymaktan acizler” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş İzmit İlçe Örgütü’nde yaptığı basın toplantısında Kocaeli’nin AK Parti döneminde vizyonsuz bir kent haline geldiğini belirterek, “Bizim yaptığımız şeylere laf atıyorlar, ama kendileri daha iki taşı üst üste koymaktan acizler” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, CHP İzmit İlçe Binası’nda CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen ve CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım ve partililer ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Güneş, ilk olarak hayatını kaybeden Kocaelispor tribün lideri Tuna Durmaz’a Allahtan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Ardından ilimizin 7 ilçesinde eğilim yoklamalarının tamamlandığına değinen Güneş, “Bu eğilim yoklamalarının yapılması demokratik açıdan çok önemlidir. Partimizin tabanı yetkiyi yeniden ele almıştır. En doğru adayı hep birlikte belirledik. Kocaeli’de CHP bir başarı öyküsü yazdı” dedi.

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAKTAN ACİZLER
Kocaeli’nde yerel yönetimleri uzun yıllar öncesinden kaybettiklerini belirten Güneş, “Kocaeli’nde yerel yönetimleri uzun yıllar önce kaybettik. Biz belediyeleri kaybettiğimizde en büyük eleştiri Yuvacık Barajı’ydı. Fakat bugün gelinen durumda Yuvacık Barajı yetmiyor, Sapanca’dan Yuvacık Barajı’na su çekiliyor. Ancak İzmit’in su sıkıntısı giderilemiyor. Sapanca Gölü’ndeki suyu azaltmadan, su sıkıntısı gidermenin yolunun Yuvacık Barajı’nın yanına bir baraj daha yapmaktan geçmektedir. Bizim yaptığımız şeylere laf atıyorlar, ama kendileri daha iki taşı üst üste koymaktan acizler” dedi.

KAVŞAĞIN ETRAFINA ÇOBAN, KOYUN KOYDULAR
İktidar partisi göreve geldiğinden beri 10 yıl içerisinde 2 defa battı çıktı yaptığını söyleyen Güneş, “Özellikle kentin vizyonunu geliştiren tüm projeler bizlerin döneminde yapılmıştır. Bu kentin merkezi olan demiryolunun buradan kaldırılıp, Yürüyüş Yolu’nun yapılması da bizim dönemimizdedir. Biz dürüst bir partiyiz, hiçbir şey yapmadılar diyemeyiz. 10 yıl içerisinde 2 battı çıktı yaptılar. Bir kavşağın da etrafına çoban, koyun, keçi falan koydular” şeklinde konuştu.

ÇEVREYİ EN ÇOK KİRLETEN İLİZ
Sözlerine devam eden Güneş,”Kocaeli’nde yaşayan kişi başına düşen hizmet oranına baktığımızda ise Kocaeli halkı 12 ödeyip bir alıyor. İstanbul’da yaşayanlara baktığınızda onların 8 ödeyip bir aldığını görüyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda harekete geçmesi gerekli. Önceki gün açıklanan denetim sonuçlarına göre Kocaeli’nin çevreyi en çok kirleten il olduğu açıklandı.Yapılan denetimler sonucunda ilimize, 6 milyon 951 bin lira ceza kesildi. Demek ki Kocaeli’de denetim yeterli, ancak düzelen hiçbir şey yok. Bunların hesabını sormak zorundayız” dedi.

RAYLI SİSTEMİMİZ ZATEN YOK
Kocaeli’nin ulaşım sorununu 94 adet otobüsle halledilemeyeceğinin altını çizen Güneş, “En basit örneğimiz ulaşımdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan raylı sistemlerin yanında ayrıca 3 bine yakın otobüs var. Kocaeli’nde ise raylı sistemimiz zaten yok. Raylı sistemin projesi dahi olmadığı gibi 55 tanesi doğalgazlı olmak üzere toplam 94 otobüs var. Kocaeli’nin ulaşım
sorununu 94 tane otobüsle halledemezsiniz. Bir şey yaptıkları yok, ama biz burayı iyi yönetiyoruz izlenimi yaratıyorlar. Kocaeli’de büyük bir kent vizyonuna ihtiyaç var” dedi.

PASPASA İHTİYAÇ DUYUYORLAR
Sözlerini tamamlayan Güneş, “Ya Büyükşehir Belediyesi’ni de kaybederlerse? Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun bunu da düşünmesi gerekiyor.Karaosmanoğlu’nun bir diğer açıklaması olan ‘CHP’yi paspas yapacağız’ diyor. Demek ki ayaklarında kir var ki paspasa ihtiyaç duyuyorlar. CHP onların ayaklarındaki kiri temizlemez.Ama Karaosmanoğlu o kirin nereden geldiğini bulmak istiyorsa gidip Kandıra’ya, Kartepe’ye ve Karamürsel’e bir baksın” şeklinde konuştu.