iPhone 16 ne zaman çıkacak? Apple geri sayımı başlattı!

iPhone 16 çıkış tarihi ile ilgili heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Dünyanın en çok satan telefon serisi iPhone, yeni modeliyle yapay zeka özelliğine kavuşacak. Peki, iPhone 16 ne zaman çıkacak ve tanıtılacak? İşte iPhone 16 ile ilgili bilinen detaylar...

iPHONE 16 TANITIM TARİHİ AÇIKLANDI
iPhone 16 serisinin tanıtım tarihi resmen açıklandı. Apple, iPhone 16 serisi, Apple Watch X ve AirPods 4’ü 9 Eylül’deki etkinliğinde tanıtacak.

Apple’ın 9 Eylül’de tanıtacağı tüm ürünler;

iPhone 16
iPhone 16 Plus
iPhone 16 Pro
iPhone 16 Pro Max
Apple Watch Series 10
Apple Watch SE 3
Apple Watch Ultra 3
AirPods 4

Bu doğrultuda iPhone 16 serisinin 2024 yılının Eylül ayında tanıtılıp, Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. iPhone 16 serisinin, yeni bir Ekran Kenarı İndirgeme Yapısı (BRS) teknolojisi kullanılarak ultra ince çerçevelere sahip olacağı söyleniyor. Tüm modellerin daha ince çerçevelerle gelmesi bekleniyor.

iPhone 16 serisiyle çeşitli modellerde birçok dikkat çekici yükseltme ve iyileştirme sunulacak Buna göre iPhone 16 Pro modellerinde daha yüksek kapasite ve uzun ömür sunan yığılmış pil teknolojisi kullanılması bekleniyor​​. Ayrıca iPhone 6, 6.3 inç ekran, iPhone 16 Pro Max ise 6.9 inç ekran ile gelecek. Bu, önceki modellerden daha büyük olacakları anlamına geliyor​​. Micro-lens teknolojisi ile ekran parlaklığının artırılması ve enerji tüketiminin azaltılması bekleniyor.

Yeni seride daha fazla depolama kapasitesi ile sunulabilir. Ayrıca iOS 18 ile birlikte gelecek ve bu sürümün, özellikle AI özelliklerinde önemli iyileştirmeler getirmesi bekleniyor​​. Ayrıca fotoğraf ve video çekimini kolaylaştırmak için yeni bir “Capture Butonu” tanıtılacak. Bu buton, dijital kameralardaki iki aşamalı deklanşör düğmesini taklit edecek​.

Exit mobile version