Kandıra’nın tanınmış isimlerinden, Kandıraspor kulüp başkanı ve geçmiş belediye başkanlığı seçimlerinde aday adayı olan İsmail Hakkı Buruş sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.
Buruş’un açıklamaları şu şekilde;
Vatandaş Belediyecilik ve hizmetlerde hamaset istememekte. Mevcutlarında, ben yaptım, ben ettim deyip böbürlenmelerine saygı duymamakta. Vatandaş bunları geçmiş, belki birkaç yalaka tayfası piyazcılık yapar ama bunlar prim yapmıyor.
-Belediye başkanlığı ve belediyecilik anlayışı nasıl olmalıdır?
**Ağır alt yapı sorunlarına, şehir içi trafik kargaşasına kalıcı çözümler üreten.
**İhaleleri ahbap çavuşlara değil, hak edene veren.
**Kentin sıkıntılarını masada değil, sahada görüp tespit eden.
**Kentlinin vergisiyle vakıf adı altında bina yapıp siyasi kankalarına hibe etmeye kalkışmayan.
**Dürüst ve şeffaf bir tutumla ve düzenli aralıklarla denetime açık olan.
**Katı atıklardan çevreye zarar vermeden kurtulan, atık su arıtımı vb. konularda kalıcı geri dönüşüm projeleri geliştiren.
**Bir gününü engelli vatandaşlarla geçirip, onların kentin fiziki yapısından kaynaklanan sorunlarıyla empati kurarak hayatlarını kolaylaştıran projeler gerçekleştiren.
**Toplu taşımada en az 30 yıl sonrasını da hesaba katan projelere kafa yoran.
**Kentin makul biçimde ulaşılabilir ve her kesimden yurttaşın her türlü kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak kompleksler inşa edecek olan.
**Şehrin karakteristiğini temsil eden yapıları Çin malı, epilepsi tetikleyici LED ışık ucuzluğuna düşmeden estetik tasarımlarla parlatan.
**Kentlinin ortak neması arazi ve arsaların rantını eşe, dosta, menfaattara peşkeş çekmek konusunda sabıka sahibi olmayan.
**Çalacaksa; enstrüman çalan, dikecekse; fidan diken, bölecekse; ekmeğini bölen.
**Bireylerin geçim sıkıntısı yüzünden göçe zorlanmadığı bir kent hedefleyen.
**Hizmet alım yaptığı taşeronların üç otuz para ödeyerek ve ezerek eleman çalıştırmasına izin vermeyen.
**Açtığı çukuru mümkünse o gün kapatan, değilse yurttaşın düşüp can ve mal kaybı olmayacağı makul tedbirleri alan.
**Sokak hayvanlarını katletmek veya yaşayamayacakları alanlarda ölüme terk etmek yerine, onlara uygun yaşam alanları hazırlayan.
**Gürültü denetimi yapmak bir yana, oy toplamak veya icraatını duyurmak maksadıyla, mahallelere megafonlu araçlar salarak kafa ütüleyip bizzat kendisi gürültü kaynağı haline gelmemiş olmak.
**Kaldırımları rant hatırına reklam panolarından yürünemez hale getirecek kadar gözü dönmemiş olmak.
**Yanına oturup çayını içip az sürede olsa derdini paylaşabileceği, ulaşılabilir olmak.
**Kadrolu işçisine, zabıtasına yaptıramadığı (yurttaşın önünden masa, altından sandalye çekmek vb.)işleri gariban geçici işçilere yaptırma kurnazı olmayan.
**Kentin tarihi ve turistik güzelliklerini, kaldıysa ağacını, yeşil alanını, rantiyenin doymak bilmeyen iştahına yağma ettirmeyecek.
**Projesini oluştururken kentliyle paylaşan, uygularken fikrini ve olurunu alan, katılımcı olan.
**Uygar ve markalaşmış yerli yabancı kentlerdeki belediyecilik uygulamalarını takip edip, kendi kentine uyarlayıp uygulayabilen, yaratıcı ve yenilikçi.
**Esasen ayağına götürülmesi gereken bir hizmet, örneğin bir ödeme için vatandaşı kapı kapı, masa masa sürüklemeyen, sağladığı kolaylıklarla vatandaşta kentlilik bilincini yaygınlaşmasına yardımcı olan.
**Ortalığı kırıp dökemeyen, zorlaştırmayıp kolaylaştıran..
**Her kentlinin kentin nimetlerinden azami ölçüde faydalanmasını sağlayacak sosyal projeler geliştirmelidir.
**Ben bilirim, ben yaparım egosu olmayan, karşısındakini dinleyen, istişare etmeyi bilen, her türlü fikir, görüş, düşünceye ve de vatandaşlar ile çalışanlarına saygısı olan.
**Makama yakışır, edep ve adabına uygun hareket eden. Toplumun her ferdine saygılı olan.
**Yapılan her işin arkasında mesleki bilgi ve beceri ile durabilen, yapılan ve yapılacak olan işleri yapboza çevirmeden her türlü detayı değerlendiren, yaparken de ciddi anlamda kontrol mekanizmasını çalıştıran, denetleyen.
**Hazımsız ve ne oldum delisi olmayan.
**Kamu görevlilerine ve kendi çalışanlarına saygılı olan.
**Meclis üyelerini figüran gibi görmeyen, onlarda Belediyecilik ve icraatlarını öğrenerek, gerekli bilgi ve donatı sahibi olmalı, meclis oturumlarında parmak kaldır indir oynamamalı, fikirlerini net şekilde ortaya koymalıdır.