Kandıra Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı Yapıldı

Kandıra Belediyesi Aralık Ayı Belediye meclis toplantısının gündemi evsel atık ve ruhsat tarifeleri oldu

Kandıra Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı Yapıldı

Kandıra Belediyesi 2014 yılı son belediye meclis toplantısı 2 gündem maddesi ile gerçekleştirildi. 1 önergenin verildiği mecliste ana gündem maddeleri gelir tarifesinde eksik kalan kalemlerin eklenmesi ile evsel atık maliyetlerinin belirlenmesi oldu.

Kandıra Belediyesi Aralık ayı belediye meclis toplantısı, belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.  Gündemin birinci maddesi gelir tarifesinde eksik kalan kalemlerin belirlenmesi oldu.. Madde ile ilgili meclise açıklama yapan Ruhsat Şube Müdür vekili Sadun Kalpakoğlu, Belediye kanunlarına göre geçmiş dönemlerde ruhsattan 1.000 tl para alınıyordu. Bu miktarlar yetersiz kaldığından hemen hemen tüm belediyeler farklı adlar altında ayrı bir tarife koyarak bu ücretleri almaktadır. Bizde Kandıra Belediyesi olarak diğer belediyelerin ruhsat tarifelerini inceledik, Kandıra’nın şartlarını göz önünde bulundurarak oranları düşük tutup bir tarife oluşturduk. Örneğin Derince Belediyesi ruhsat tarifesinin üçte biri oranında bir rakam belirledik” dedi. Gündemin birinci maddesi olan gelir tarifelerinde eksik kalan kalemlerin belirlenerek güncelleme yapılması maddesi bütçe komisyonuna havale edildi.

BÖLGE ŞARTLARINA UYGUN TARİFE

Gündemin ikinci maddesi ise evsel atık tarifelerinin belirlenmesi hususu oldu. Madde ile ilgili meclise bilgi veren Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Yasin Ergün, Atık Su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesi hususunda belediyelere 31/12/2014 tarihine kadar süre tanındığını belirten konuşmasında, ” 2010 yılında çıkan yasa 15/02/2013 tarihinde yayınlanan yönetmelikte değişiklik yapılmasını içeren yasa ile 31/12/2014 tarihine kadar belediyemizin uyum sağlamasını gerektiriyor. İlgili yasada bu tarihe kadar bu kanun maddesine uyum sağlayın, evsel atıkların maliyetini tahsil edin denmiş. Bizde bunun çalışmasını yaptık. Bölgemizin şartları doğrultusunda rayiçleri en düşük seviyede tuttuk. Tahsilatı İSU tarafından yapılacak. ” dedi. Bu madde de bütçe komisyonuna havale edildi

PARK VE CADDELERE TANINMIŞ İSİMLER

CHP grubu tarafından Kandıra’nın yetiştirdiği önemli isimlerden olan Amir Ateş ve Atilla Çetin’in isimlerinin cadde, sokak ve parklara verilmesi talebi içeren önergesi gündeme alınarak Türlü İşler komisyonuna havale edildi. Gündem dışı konuşmalarda MHP Meclis üyesi Zekeriya bayraktar tarafından Büyükşehir yasasından önce yapılan fakat yarım bırakılarak tamamlanamayan binalar için vatandaşa kolaylık sağlanması ve mağdur edilmemesi istendi. CHP meclis üyesi Recep Şenol ise Çarşı içindeki mazgalların temizlenmsi ve su birikintilerinin giderilmesi yönünde talepte bulundu. Meclise 9 Aralık 13:00′ de yeniden toplanmak üzere ara verildi.

Exit mobile version