Kandıra Sahillerinde Jandarmaya Uyku Yok!

Yazın nüfusu bir anda beş misline çıkan Kandıra sahil bölgelerinde boğulma vakalarındaki artış Kocaeli Valiliğince yayınlana genelge ile gece gündüz demeden asayişi sağlamak için çaba gösteren jandarma ekiplerinin boğulma olaylarına özel önem vermelerine neden oldu.

Kandıra Sahillerinde Jandarmaya Uyku Yok!

Yazın nüfusu bir anda beş misline çıkan Kandıra sahil bölgelerinde boğulma vakalarındaki artış Kocaeli Valiliğince yayınlana genelge ile gece gündüz demeden asayişi sağlamak için çaba gösteren jandarma ekiplerinin boğulma olaylarına özel önem vermelerine neden oldu.

52 km sahil bandı ve 933 km kare büyüklükteki alanı ile Kandıra, yaz döneminde özellikle hafta sonları Marmara Bölgesi’nde en fazla tatilci çeken yer olarak kendisini gösteriyor. Oluşan bu yoğunluk ve bir anda beş misline çıkan Kandıra nüfusu, sınırlı personel ile geniş bir coğrafyada trafikten asayiş olaylarına kadar bir çok hizmette bulunan jandarmayı zor durumda bırakıyor. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı sahil alanları, doğal plajlar, rehabilite edilmiş plajlar, bu amaca yönelik ücret karşılığı hizmet veren işletmelerde alınan emniyet tedbirlerine rağmen boğulma olayları jandarmanın ve cankurtaranların fedakarca çalışmalarına rağmen meydana gelmeye devam ediyor

KERPE VE KEFKEN JANDARMA TEYAKKUZDA

Kandıra’nın sahil kesimlerinde belirli dip yapısı ve dalga koşullarından oluşan tehlikeli bir akıntı türünün olması, İngilizcede “rip” akıntısı olarak bilinen bu güçlü akıntının dalgalı havada etkisini artırmasıyla, Karadeniz’e kıyısı bulunan diğer tüm illerde olduğu gibi Kandıra’da da her yıl onlarca vatandaşın boğularak ölmesi kaçınılmaz oluyor. Ramazan ayı boğulma olaylarının en az görüldüğü ay olarak istatistiklere geçse de eğer halkımız bilinçlendirilmezse çeken akıntılar neticesinde ölümlerin önümüzdeki günlerde yükselmesi kaçınılmaz olacaktır. İşte tüm bu nedenlerden dolayı Kerpe ve Kefken Jandarma ekipleri her an teyakkuzda olarak görev yapmaya devam ediyor.

JANDARMA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Gece boyunca hırsızlık gibi asayiş olayları ile mücadele ederek vatandaşın rahat uyumasını sağlayan ekipler, aynı zamanda sarhoş vatandaşların sebep olduğu gürültü ve kavga gibi olayların yaşanmaması ve tatilcilerin huzurunun kaçmaması için her yerde devriye atıyorlar. Gece boyunca kontrollü bir çalışma ile huzurun simgesi olan jandarmayı sahillerde , sabahtan akşama kadar boğulma olaylarını engellemek için vatandaşları uyarırken görüyoruz. Bir yandan trafikte hız yapmamaları için vatandaşları uyaran ve kontroller yaparak caydırıcı unsur olarak görev yapmaya çalışan jandarma ekipleri bir yandan da ulaşılmadık yer bırakmamak için gece gündüz demeden fedakarca çalışıyor.

JANDARMA UYARIYOR VATANDAŞ DİKKATE ALMIYOR

Jandarma tarafından vatandaşlara yapılan ikazlar ise şu şekilde oluyor: Emniyet kemerinizi mutlaka takın. Hızınızı azaltın. Alkollü ve yorgun olarak araç kullanmayın. İyi yüzücüler için bile ciddi bir tehlike olan çeken akıntılara dikkat edin, belirlenen alanın dışına çıkmayın ve kesinlikle ipi geçmeyin. Cankurtaran olmayan bölgelerde ve kayalık alanlarda kesinlikle denize girmeyin.  Tehlikeleri görmezden gelmeyin ve dalgalı havalarda denize girmeyin. Fakat tüm bu uyarı ve takibe rağmen vatandaşların bu uyarıları dikkate almamaları her gün yeni bir kaza ve boğulma olayının yaşanmasına neden oluyor. Tatil sefası bir anda kabusa dönebiliyor.

Exit mobile version