Kandıra’da Sörf Rüzgarı: Türkiye Şampiyonası Babalı Sahili’nde Gerçekleşti

Geçtiğimiz hafta sonu Kandıra, önemli bir spor etkinliğine ev sahipliği yaptı. İlçemizin sahillerinin dalga sörfüne uygun olması ve bu spora verdiği önem, Türkiye Sörf Şampiyonası'nın burada düzenlenmesini sağladı.

Geçtiğimiz hafta sonu Kandıra, önemli bir spor etkinliğine ev sahipliği yaptı. İlçemizin sahillerinin dalga sörfüne uygun olması ve bu spora verdiği önem, Türkiye Sörf Şampiyonası’nın burada düzenlenmesini sağladı. Babalı Sahili’nde gerçekleştirilen şampiyona, aynı zamanda ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek sporcuların belirlendiği milli takım seçmesi niteliğindeydi.

Yaklaşık 100 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda sporcular, zorlu dalgalarla ve rakipleriyle başa çıkmak için büyük çaba gösterdi. Kandıra’yı temsilen iki sporcunun yer aldığı şampiyonada, başarılarıyla adımızı duyurmayı başardılar. Dereceye giren sporcular, ülkemizi Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında temsil edecek.

Babalı Sörf Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada, kısa ve uzun tahta kategorilerinde derece yapan sporcular şu şekilde sıralandı:

Kısa Tahta Kategorisi:

Süleyman Pehlivan (Babalı Sörf Kulübü)
Tunç Üçyıldız (İstanbul Ferdi)
Yasin Pehlivan (Babalı Sörf Kulübü)

Uzun Tahta Kategorisi:

Yasin Pehlivan (Babalı Sörf Kulübü)
Akıl Köse (Hatay Sörf Merkezi Kulübü)
Süleyman Pehlivan (Babalı Sörf Kulübü)

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ercan Güneş, dereceye giren sporcuları tebrik ederek, “Kandıra’mızın sahilleri her türlü deniz turizmine uygun, sörf de bunların başında geliyor. Bu turnuvanın ilçemizde yapılmasında emeği geçen Türkiye Sörf Federasyonu Başkanı ve Babalı Sörf Kulübü antrenörü Yasin Pehlivan’a teşekkür ederim,” dedi.

Exit mobile version