Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Wi-Fi’dan 100 kat hızlı Li-Fi Teknolojisi Geliyor!

İnternet bağlantılarını kökten değiştirecek Li-Fi teknolojisi geliyor, Işıkla veri iletimi sağlayan cihaz Wi-Fi’ya rakip olacak.

İnternet bağlantılarını kökten değiştirecek

Yeni ve devrim niteliğinde bir teknoloji, internet bağlantılarımızı kökten değiştirmeye hazırlanıyor. Öncelikle Li-Fi’ı, ışık dalgalarını kullanarak veri iletimi sağlayan bir teknoloji olarak tanımlayabiliriz. Geleneksel Wi-Fi’ın radyo dalgaları üzerinden veri iletmesine karşın, Li-Fi, ışık üzerinden bu işlemi gerçekleştiriyor ve bu da onu çok daha hızlı yapıyor. Öyle ki, Li-Fi teorik olarak Wi-Fi’den 100 kat daha hızlı olabilir. İşte detaylar…

Wi-Fi’ın gelecekteki rakibi: Li-Fi teknolojisi, radyo dalgaları yerine ışıkla veri iletimi sağlayacak
Aslında, Li-Fi teknolojisinin temelleri 21. yüzyılın başlarında, Alman fizikçi Harald Haas ve ekibi tarafından atıldı. O zamanki ekip, ışığın iki yönlü veri iletimi için kullanılabileceğini keşfetti. 2008 yılında ise Fransız şirket Oldecomm, Li-Fi teknolojisi üzerine deneylere başladı. Geldiğimiz noktada ise, bu teknolojinin 2024 ile 2029 yılları arasında yaygın bir şekilde kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.

Li-Fi, özellikle güvenlik açısından büyük avantajlar sunuyor. LiFi Group’a göre, bu teknoloji ışığın aydınlattığı alanın dışına çıkamadığı için sinyallerin izinsiz ele geçirilmesi neredeyse imkansız hale geliyor. Ayrıca, Li-Fi’nin yüksek hızları, akıllı şehirler, sanal gerçeklik, 4K video akışı ve çevrimiçi oyunlar gibi düşük gecikme süresinin kritik olduğu alanlarda önemli avantajlar sağlayabilir.