Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

3 Yaşındaki Uğur’a Acil Kalp Nakli Gerekiyor.

Kalp deliğine bağlı olarak gelişen kalp yetmezliği çeken 36 aylık Uğur için umutlar azalıyor. Uğur’a bir an önce kalp nakli yapılması gerekiyor ancak doktorlar çocuğun ameliyat masasından kalkamamasından endişeli.

Kalp deliğine bağlı olarak

Kandıra`ya bağlı Sarıgazi Köyü`nde oturan Mecit Akçay (38) ile Kübra Akçay (29) çiftinin tek çocuğu olan ve kalbindeki delik nedeniyle kalp yetmezliği sorunu yaşayan 36 aylık Uğur için umutlar azalıyor. Uğur’a bir an önce kalp nakli yapılması gerekiyor ancak doktorlar çocuğun ameliyat masasından kalkamaması endişesini taşıyor. Rahatsızlığı artan minik Uğur, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

İKİ KEZ AMELİYAT OLDU
Çiftçilikle geçinen Mecit Akçay ve Kübra Akçay`ın biricik oğulları Uğur, dünyaya geldikten bir süre sonra rahatsızlık yaşamaya başladı. Ailesi, ayakta duramama, morarma, uyku ve beslenme problemleri gibi şikayetlerle KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. Doktorlar, Uğur’u kardiyak değerlerinin tespiti için Başkent Üniversite Hastanesi’ne sevk etti. Bu hastanedeki tetkiklerin ardından minik Uğur`a ‘pulmonter atrezi sol ventrikül disfonksiyonu’ teşhisi konuldu.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR
Baba Akçay, Uğur’un hastalığının doğumundan sonra başladığını, iki kez ameliyat edildiğini belirterek, “Kalp nakli gerektiği söylendi, aksi takdirde hayati tehlikesi varmış.” ifadelerini kullanarak çaresizliğini dile getirdi. Anne Kübra Akçay`ın ise “Oğlum, fazla yürüyemiyor, biraz yürüyünce nefes nefese kalıyor. Kucağıma almak zorunda kalıyorum. Koşamıyor, hemen düşüyor. Morarıyor” sözleri yürekleri sızlattı.

MASADAN KALKAMAZ
Kalp nakli için sıraya yazıldıklarını belirten baba Akçay, Ankara Başkent Üniversite Hastanesi’nde kontrole gittiklerinde doktorların oğlu için pek umutlu konuşmadığını ifade etti. Akçay, “Doktorlar, uygun kalp nakli bulunsa bile, Uğur`un ameliyat masasından kalkamayacağını söylediler. Ameliyatı uygun görmediler” diye konuştu. Kübra Akçay, Uğur’un rahatsızlanması üzerine KOÜ Hastanesi`ne getirdiklerini, oğullarının burada yaklaşık 20 gündür tedavi gördüğünü anlattı. Tedavi sonrası ne olacağını bilmediğini belirten Akçay ailesi, yetkililerden kendilerine bir yardım eli uzatılmasını bekliyor.