Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cebeci’nin Mavi Bayrağı Var

Karamürsel Altınkemer Sahili’nden sonra ikinci ‘Mavi Bayrak’ Kandıra Cebeci Plajı’na gitti. Bayrak, görkemli bir törenle plaj girişinde göndereye çekildi

Karamürsel Altınkemer Sahili'nden sonra

Geçtiğimiz yıl ‘Mavi Bayrak` alan Karamürsel Altınkemer Sahili`nden sonra ikinci ‘Mavi Bayrak` Kandıra Cebeci Halk Plajı`na gitti. Mavi Bayrak için sahilde bir tören düzenlendi. Törene; vali Ercan Topaca, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, AKP Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Mehmet Ali Okur ve Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, AKP Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, Büyükşehir daire başkanları, il-ilçe müdürleri ile davetliler katıldı.

EĞİTİM PROGRAMI
Katılımın yoğun olduğu açılış töreni ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi`nin gösterisiyle başladı. Törende ilk konuşmayı yapan TÜRÇEV Başkanı Epikmen, “Aldığımız mavi bayraklarla şu anda dünyada üçüncüyüz. Mavi Bayrak çok zor alınan bir ödül. 32 şartı yerine getirdiğimiz de alabiliyoruz. Büyükşehir yaptığı çalışmalarla Kocaeli`ye 2. Mavi Bayrak`ı kazandırdı. Mavi Bayrak aynı zamanda bir eğitim programıdır. Mavi Bayrak alan plajlar, çevre bilincini genç nesillere aşılamaya çalışıyor” dedi.

UYKUSUZ GECELER
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da önemli bir gurur yaşadıklarını kaydederek şu şekilde konuştu: “Bu sevinci hep birlikte hak ettik. Bu gurur Kocaeli halkının gururu ve eseridir. Bulunduğumuz makamların hizmet makamı olduğunun fakrındayız. Göreve geldiğimiz günden beri bunu hiçbir zaman unutmadık. Büyük bir aşkla ve inançla yola koyulduk. Bizim yarimiz Kocaeli, onun için uykusuz geceler geçiriyoruz. Çok çalışmamız lazım. Durmak yok yola devam dedik ve hiç durmadık.

KANDIRALILAR KAZANACAK
8 sene öncesini hep birlikte hatırlayalım. Fabrika dumanları kentimizin üzerine çöküyor, nefes almak zorlaşıyordu. Doğamızın yeşili maalesef kaybolmuştu. Kocaeli suyunun ve doğasının kiriyle anılır olmuştu. Biz ‘bunu değiştireceğiz` dedik ve halkımıza söz verdik. Kocaeli`nin kaybolan renklerini geri getirdik. Öte yandan kurulan arıtmalarla sularımız arıtılıyor. Artık kirli sular denizlerimize dökülmüyor. Artık Kocaeli`miz, Kandıralı kardeşlerimiz kazanacak. 9 yıldır el ele Ferhat gibiyiz. Çocuklarımız daha güzel kentlerde geleceğe umutla akarak yaşasın. Çocuklara daha güzel okullar yapıyor, kentler oluşturuyoruz.

ACI YAŞAMAYALIM

Her şey çok güzel ama bu güzelliği denizdeki acı haberlerle bozmayalım. Gereken kurallara uyalım, acı yaşamak istemiyoruz. Bizim emniyetimizin olduğu yerlerde denize girin. Karadeniz`i çok iyi bilmeyenler lütfen görevlilerin uyarılarını ciddiye alsın. Yüzme bilmeyenler ise bizim yaz okullarımıza gelsinler ve yüzmeyi çok iyi öğrensin. İmkanlarımız sizler için hizmette.” Mavi Bayrak konusunda desteği geçen herkese tek tek teşekkür eden Karaosmanoğlu, son olarak hizmette ve dostlukta diğer siyasilerle yarışacağını, kavgaya ve kargaşaya yer vermeyeceklerini belirtti.

SANAYİ DENETİMDE
Devamında ise vali Ercan Topaca söz aldı. Topaca, “Denize sıfır noktada eviniz var ama oraya ayağınızı bile basamıyorsunuz. Şimdi Kocaeli denizini, havasını ve toprağını koruyor. Bizim hemşerilerimizde güvenli şekilde yüzmeyi hak ediyor. Mavi Bayrağı almak zor, devam ettirmek ise daha zor. Hep beraber mavi bayrak konusunda duyarlı olmak gerekiyor. Bu yüzden sanayiyi sıkı bir denetim altına tutuyoruz. Bu konuda vatandaş ve devlet birlikte hareket ettiğimizde her türlü engeli aşacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

GÖSTERİLER ETKİLEDİ
Konuşmalar sonrasında tiyatro sanatçıları çevre bilincine dikkat çekmek için çevreci modacıların atıklardan tasarladığı kostümleri özel koreografiler eşliğinde, ‘Temiz çevre, mavi deniz` gösterisini gerçekleştirdi. Devamında başta başkan Karaosmanoğlu olmak üzere çevreci belediye başkanları ve dernek başkanlarına plaket verildi. Sonrasında paramotor uçuşuyla paraşütçüler, heyecanla izlenen gösterilerini sundu.

BAYRAK GÖNDERE ÇEKİLDİ
Mavi Bayrak gökyüzünden paraşütçüler tarafından alana indirildi ve aslen Kandıralı olan Dünya Engelliler Halter Şampiyonası`nda dünya 3.`sü Özlem Becerikli tarafından protokole teslim edildi. Başkan Karaosmanoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım`a canlı bağlanarak Altınkemer`deki Mavi Bayrak`ın temsili olarak tekrar göndere çekilmesine eşlik etti. Protokol üyeleri daha sonra hep birlikte Cebeci`deki Mavi Bayrağı göndere çekerken, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Protokol, tören devamında sahili gezi ve birlikte yemek yedi.