Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Mavi Köşe

Kandıra Çarşamba Pazarı’nda “Sağlık” Standı Kuruldu

Kandıra Devlet Hastanesi, Ramazan ayı kapsamında toplum sağlığını korumak ve farkındalık yaratmak amacıyla ilçenin sembol noktalarından biri olan Çarşamba Pazarı’nda özel bir sağlık etkinliği gerçekleştirdi.

Kandıra Devlet Hastanesi, Ramazan ayı kapsamında toplum sağlığını korumak ve
Mavi Köşe

KANDIRA DEVLET HASTANESİ’NDEN ÇARŞAMBA PAZARI’NDA ANLAMLI RAMAZAN ETKİNLİĞİ!

SAĞLIK / KANDIRA | 12 Mart 2026

Kandıra Devlet Hastanesi, Ramazan ayı kapsamında toplum sağlığını korumak ve farkındalık yaratmak amacıyla ilçenin sembol noktalarından biri olan Çarşamba Pazarı’nda özel bir sağlık etkinliği gerçekleştirdi.

Hastane personeli tarafından kurulan stantta, pazar ziyareti yapan vatandaşlara ve pazar esnafına yönelik ücretsiz sağlık taramaları yapıldı. Etkinlik kapsamında vatandaşların kan şekeri ve tansiyon ölçümleri gerçekleştirilerek, sağlık durumu riskli görülen kişilere uzman doktorlara başvurmaları yönünde tavsiyelerde bulunuldu.

BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜRLER VE HURMA İKRAMI

Sağlık taramalarının yanı sıra, Ramazan ayında beslenme ve kronik hastalıkların yönetimi hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Hastane yetkilileri, vatandaşlara Ramazan’ın simgesi olan hurma ikram ederek bayram öncesi ağızları tatlandırdı.

“Kandıra Devlet Hastanesi Yetkilileri: ‘Amacımız, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda onlara ulaşarak sağlık bilincini artırmak. Ramazan ayında özellikle beslenme ve tansiyon takibi büyük önem taşıyor. Halkımızın ilgisi bizi oldukça memnun etti’ açıklamasında bulundu.”

HALKIN İLGİSİ YOĞUN OLDU

Pazar alışverişi sırasında sağlık kontrolünden geçme imkanı bulan Kandıralılar, bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Vatandaşlar, “Hastanenin ayağımıza kadar gelmesi çok güzel bir uygulama. Hem şekerimize baktırdık hem de bilgilendik” diyerek emeği geçen sağlık personeline teşekkür etti.