Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra Cebeci’de Onlarca Köpek Zehirlendi

Kandıra Cebeci Köyü sakinleri Cebeci’de onlarca köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü ve birimlerin duruma seyirci kaldığını söyledi.

Kandıra Cebeci Köyü sakinleri

Kandıra Cebeci Köyü sakinleri Cebeci’de onlarca köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü ve birimlerin duruma seyirci kaldığını söyledi.

Cebeci Köyü sakinleri konu ile ilgili açıklama yaparak;

“Cebeci Köyü’nde aralıklı olarak köpek zehirleme vakaları olmaktadır. Onlarca köpek yazdan beri zehirlenerek öldürülmekte ve tüm birimlere birçok dilekçe yazılarak haberdar edilmesine rağmen hala bir geri dönüş yapılmamakta ve zehirlemeler devam etmektedir. 

5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre, hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek, onları öldürmek suçtur. Kanun hayvanların bulundukları yerde yaşamalarını güvence altına almıştır. Kısırlaştırılıp aşılanmış ve kulakları küpelenmiş hayvanlar öldürülerek insanlık suçu işlenmesinin yanında yasa da ihlal edilmiştir ve birimler de bu duruma sadece seyirci kalmıştır. 

Öldürmenin çare olmadığını, yüz yıllardır yapılan zehirlemelerden sonuç alınamadığını, çözümün katletmek değil kısırlaştırılıp aşılayarak üremelerini kontrol altına almak olduğunu tüm yetkili mercilere duyuruyoruz.” şeklinde konuştular.