Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Mavi Köşe

Kandıra Lisesi Mezunları Pilav Gününde Buluştu

Kandıra Lisesi ve Ortaokulu mezunları 9. geleneksel pilav gününde bir araya gelerek hasret giderdi. Eski mezunların büyük ilgi gösterdiği pilav gününde hatıralarla dolu bir gün yaşandı.

Kandıra Lisesi ve Ortaokulu mezunları 9. geleneksel pilav gününde bir
Mavi Köşe

Kandıra Lisesi ve Ortaokulu mezunları 9. geleneksel pilav gününde bir araya gelerek hasret giderdi. Eski mezunların büyük ilgi gösterdiği pilav gününde hatıralarla dolu bir gün yaşandı.

Kandıra Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Aygün Aynagöz’ün ev sahipliği yaptığı ve bu yıl 9.’su düzenlenen geleneksel pilav günü Kandıra Lisesi Ali Şükrü Pisteloğlu Spor Salonu’nda kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. Düzenlenen pilav günü etkinliğine Kandıra eski belediye başkanları Kenan Evin, Mustafa Öğren, Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Görgün,Mali Müşavir Ahsen Okyar,  eski okul öğretmenleri, okul yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve okuldan mezun olan öğrenciler katıldı. Eski dostlukların ve anıların tazelendiği pilav gününde, öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Hatice Kilinc Aytaç Kürekçioğlu tarafından yapılan yağlı boya resimlerin sergilendiği pilav günü etkinliği, resim sergisinin gezilmesi, emekli öğretmenler ve eski mezunların söz alarak okul anılarını ve duygularını paylaşması ile devam etti.

OKULUMUZUN KAPANACAĞI YÖNÜNDE SÖYENTİLER BİZİ ÜZDÜ

Düzenlenen pilav günü etkinliğinde bir konuşma yapan Kandıra Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Aygün  Aynagöz, Kandıra Lisesi’nin isminin Akçakoca Anadolu Lisesi olarak değiştirildiğini belirterek başladığı konuşmasında, ‘’ Bu sene okulumuza yeni öğrenci alınmayacağı ve kapanacağı doğrultusunda bir takım söylentiler çıktı. Bu söylentiler bizi üzdü. Bizde dernek olarak bir heyet oluşturduk ve Kandıralılar Dernek başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizle Kandıra Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yaparak  konu hakkındaki hassasiyetimizi kendilerine aktardık. Okulumuzun bu yılda bu şekilde devam edeceği bize söylendi. Fakat bu sene okul müdürümüz görevden puanlama sistemi gereği alındı. Şimdi sözü kendisine bırakıyorum dedi.

TOKGÖZ’DEN SİTEM

Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Tokgöz ise yaptığı sitemli açıklamada puanlama sistemi sonucu okul müdürlüğü görevinden alındığını belirtirken, ‘’ 2010 yılında yönetici olarak atandım. Bu yıla kadar bu onurlu görevi gece gündüz demeden yürütmek için çaba sarf ettim. Bu yıl hükümetin çıkarmış  olduğu yasa gereği görev süremiz sona erdi. Yönetici olarak son kez sizlerle bulunmaktan onur duyuyorum. Bundan sonraki tüm mezunlar günü programlarınızda yanınızda olmak için gayret sarf edeceğim.  İki dönemden bu yana okul olarak büyük badireler atlattık. İki yıldır okulumuza doğru dürüst öğretmen atanmadı. Milli eğitim bu şekilde okulu kapatıp başka bir şekle dönüştürme peşinde koştu. Bu yıl  zorunlu eğitimden kalan 176 öğrenci  okulumuza yerleşti. Kandıra Lisesi mezunları olarak sizler kurumunuza sahip çıkarsanız bu okul devam eder. Çıkmazsanız ne olur bilemiyorum ‘’ diyerek sitemli sözlerini sonlandırdı.

Bu dönem okul birincisi Ezgi Yener’e plaketinin verilmesi, Okul müdürü Hasan Tokgöz’e plaketinin verilmesi, toplu fotoğraf çekimi ve nohutlu pilav ikramının ardından program hoş sohbetle devam etti.