Kandıra sahillerinde hafta sonu farklı hava koşulları yaşandı. 5 Temmuz Cumartesi günü yağışlı havanın etkili olduğu ilçede, 6 Temmuz Pazar günü güneşli havayı fırsat bilen binlerce kişi sahillere akın etti.
Olumsuz deniz şartları nedeniyle sabah saatlerinde birçok plajda denize girme yasağı uygulanırken, yapılan değerlendirmelerin ardından saat 12.30 itibarıyla Kerpe ve Kovanağzı plajlarında yasak kaldırıldı. Yasağın kalkmasının ardından vatandaşlar denize girerek sıcak havanın tadını çıkardı.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Cebeci ve Kumcağız’da yasağa rağmen denize girdiler
Denize girme yasağının devam ettiği Cebeci ve Kumcağız plajlarında ise bazı vatandaşların uyarılara rağmen denize girdiği görüldü. Sahilde görev yapan ekipler ve cankurtaranlar, vatandaşları sürekli anons yaparak ve birebir uyararak sudan çıkmaları konusunda bilgilendirdi.
Esnaf ile vatandaş farklı düşünüyor
Yaz sezonunun en yoğun döneminde uygulanan denize girme yasaklarının sahil esnafını olumsuz etkilediği belirtilirken, birçok işletme hava şartlarının normale dönmesiyle birlikte yasağın kaldırılmasını istedi.
Öte yandan vatandaşların önemli bir bölümü ise can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu belirterek, riskli deniz koşullarında alınan yasak kararlarını doğru bulduklarını ifade etti.
Gözler önümüzdeki hafta sonunda
Yetkililer, önümüzdeki hafta sonunda denize girme yasağı uygulanıp uygulanmayacağının hava ve deniz şartlarına göre yapılacak değerlendirmelerin ardından belli olacağını ifade etti. Vatandaşların sahile gitmeden önce resmi duyuruları takip etmeleri ve görevli ekiplerin uyarılarına uymaları istendi.






