Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra’da Festival Yarın Başlıyor

Kandıra Belediyesi 1,2,3 Eylül 2014 tarihlerinde “Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Tarım Kültür ve Sanat Festivali düzenliyor.

Kandıra Belediyesi 1,2,3 Eylül

Kandıra Belediyesi  1,2,3 Eylül 2014  tarihlerinde “Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Tarım Kültür ve Sanat Festivali düzenliyor.

3 GÜN BOYUNCA SÜRECEK

Kandıra Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği festival  3 gün boyunca sürecek. Festival  “1 Eylül pazartesi günü Namazgah Mesire Alanın’da  saygı duruşu istiklal marşı halk oyunları ve standtların gezilmesi ile saat 18.00’de başlayacak. Programda En iyi yoğurt üreticileri , En güzel Mancarlı pide ve keşkek yemeği yarışmaları yapılacak. Yemek yarışmasına katılmak isteyenler  yarışmaya günü başvurabilecekler. Dereceye girenlere hediyeler takdim edilecek. Festivalde çocukların eğlenebileceği etkinlikler düzenlenecek. Etkinliğin son gününde ise Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Namazgah Mesire alanında yapılarak festival  son bulacak.

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in yaptığı açıklamada;’’Üç gün boyunca devam edecek olan festival halkımızla buluşacak, Kandıra ‘nın yöresel yemekleri tanıtılacak ve yağlı pehlivan güreş müsabakaları  ile son bulacak.Bu festivaller kültürel değerlerimize sahip çıkma ve devamlılığını sağlama açısından önemlidir,tüm halkımızı etkinliğimize  davet ediyoruz’’dedi.