Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mavi Köşe

Kerpe’de elektrik kesintisi tepkisi: Sezonun ilk hafta sonunda büyük mağduriyet

Kerpe’de sezonun yeni başlamasıyla birlikte yaşanacak elektrik kesintisi kararı vatandaşların ve esnafın tepkisini çekti. Yazlıkçılar ve işletme sahipleri uygulamaya isyan etti.

Kerpe’de sezonun yeni başlamasıyla birlikte yaşanacak elektrik kesintisi kararı vatandaşların
Mavi Köşe



Kandıra’nın gözde turizm merkezlerinden Kerpe’de planlanan elektrik kesintisi kararı vatandaşların ve esnafın tepkisine neden oldu.

SEDAŞ tarafından yayımlanan planlı kesinti programına göre Kerpe, Babaköy ve Kıncıllı mahallelerinin birçok cadde ve sokağında 7 Haziran 2026 Pazar günü saat 09.00 ile 17.00 arasında elektrik kesintisi uygulanacağı duyuruldu.

Yazlıkçılar ve esnaf tepki gösterdi

Yaz sezonunun yeni başlaması ile bu dönemde alınan karar, bölgeye gelen yazlıkçılar ile esnaf arasında tepkiyle karşılandı.

Kerpe’de bulunan birçok işletme sahibi, sezonun en yoğun günlerinden birinde yapılacak kesintinin ticari faaliyetleri olumsuz etkileyeceğini belirtirken, bölgeye tatil için gelen vatandaşlar da uygulamaya tepki gösterdi.

‘Pazar günü bu kesinti olur mu?’

Vatandaşlar sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda, ‘Sezon yeni açılmışken, herkes yazlıklarına gelmişken pazar günü bu kesinti olur mu?’ diyerek tepkilerini dile getirdi.

Özellikle konaklama işletmeleri, restoranlar, kafeler ve marketlerin kesintiden etkilenebileceği belirtilirken, birçok vatandaş planlamanın farklı bir tarihte yapılması gerektiğini savundu.

Kesinti 8 saat sürecek

Yayımlanan programa göre kesintinin saat 09.00’da başlayıp 17.00’ye kadar sürmesi bekleniyor. Kesintinin bakım ve altyapı çalışmaları kapsamında gerçekleştirileceği öğrenildi.

Kerpe’de yaşayan vatandaşlar ve bölge esnafı, özellikle yaz sezonunun yoğun dönemlerinde benzer çalışmaların ziyaretçileri mağdur etmeyecek şekilde planlanmasını istedi.