Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM), yaz sezonunda sahillerde hayat nöbeti tutmaya devam ediyor. Ekipler, 28 Haziran-5 Temmuz 2026 tarihleri arasında boğulma tehlikesi geçiren 87 vatandaşı zamanında müdahaleyle kurtardı.
Haftanın 7 günü Kocaeli sahillerinde görev yapan KOSKEM ekipleri, vatandaşların güvenli şekilde denize girebilmesi için cankurtaran hizmetlerinin yanı sıra riskli bölgelere yönelik uyarı ve bilgilendirme çalışmalarını da sürdürüyor.

Kurtarmaların büyük bölümü Kandıra sahillerinde
Açıklanan verilere göre son bir haftada Cebeci’de 27, Kumcağız’da 16, Kerpe’de 5 ve Bağırganlı’da 2 kişi olmak üzere Kandıra sahillerinde toplam 50 vatandaş boğulma tehlikesinden kurtarıldı.
Diğer kurtarma vakaları ise Bayramoğlu’nda 32, Darıca’da 4 ve Ereğli Kumyalı’da 1 kişi olarak kayıtlara geçti. Böylece Kocaeli genelinde bir haftada kurtarılan vatandaş sayısı 87 oldu.

Sezon başından bu yana 153 kişi kurtarıldı
KOSKEM ekipleri tarafından yapılan açıklamada, yaz sezonunun başlamasından bu yana boğulma tehlikesi geçiren toplam 153 vatandaşın ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde hayata tutunduğu belirtildi.
Vatandaşlara uyarı
Yetkililer, vatandaşların yalnızca cankurtaran hizmeti verilen plajlarda ve belirlenen güvenli yüzme alanlarında denize girmeleri gerektiğini hatırlatarak, dalga ve akıntının etkili olduğu günlerde yapılan uyarılara mutlaka uyulması çağrısında bulundu.








