Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

UKOME yeni P ve T plakalar verecek, çalışmalar başlıyor

UKOME, odalardan gelen yeni P ve T plaka talebini değerlendirmeye aldı. KOÜ ve ilgili odalarla çalışma yapılacak, kent genelinde kaç plaka verileceği ortaya çıkacak.

UKOME, odalardan gelen yeni

Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çok sayıda gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda kenti ilgilendiren 3 önemli madde yer aldı. Salim Dervişoğlu Caddesine 3 yeni sinyalizasyon yapılması, Cumhuriyet Parkı’ndan Acısu Parkı’na kadar olan bölümde yer alan açık hava parklanmanın kaldırılması ve yeni P ile T plaka için çalışma yapılması yer aldı.

TRAFİK RAHATLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu başkanlığında yapılan toplantıda Salim Dervişoğlu Caddesi’nde yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi için üç ayrı noktada sinyalizasyon kurulmasına karar verildi. Cumhuriyet Parkı ve Acısu Parkı arasında yer alan ücretli açık hava parklanma kaldırıldı. Bölgedeki trafiğin rahatlatılması amacı ile alınan kararda esnafların talebi üzerine 20 dakikaya kadar park yapılmasına izin verilecek. 20 dakikayı geçen parklanmada ise cezai işlem yapılacak.

ÜNİVERSİTE VE ODALAR ÇALIŞMA YAPACAK

Kocaeli genelinde P ve T plaka verilmesi ile ilgili talebinde değerlendirildiği toplantıda ihtiyacın ne kadar olduğunun belirlenmesi amacı ile odalar ve Kocaeli Üniversitesi ile çalışma yapılması istendi ve talep komisyona gönderildi. Yapılacak çalışmayla kent genelinde mevcut 6025 P plakaya ilave kaç plaka verilebileceği, kaç yeni T plaka tahsisi yapılacağı ile ilgili ihtiyaç belirlenecek. Yapılan çalışmanın ardından ihtiyaç duyulan P ve T plaka sayıları üzerinden ihaleye çıkılacak.