Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KANDIRA CEBECİ MAHALLESİ DOĞALGAZ İSTİYOR | HAYRİ ÖZCAN’IN KÖŞE YAZISI

Kandıra Cebeci Mahallesi’nde vatandaşlar doğalgaz istiyor.

Kandıra Cebeci Mahallesi'nde vatandaşlar

Soğuk havaların etkisini iyice göstermeye başladığı bugünlerde, sobaların ve kaloriferlerin yanmasıyla birlikte aşırı hava kirliliğinin yaşandığı Kandıra Cebeci Mahallesi’nde vatandaşlar doğalgaz istiyor.

Koronavirüsün etkisini iyice arttırmasıyla beraber vaka sayıların da tavan yaptığı bildiğiniz üzere hepimizin malumu. Yaz aylarında yüzbinlerce vatandaşımıza ev sahipliği yapan mavi bayraklı Cebeci’de kış aylarında yerleşik nüfus 500-700 kişi arasında olurdu.

Bu yıl Covid-19 salgını tüm dünyada etkisini gösterdiği gibi Cebeci’de de etkileri farklı bir şekilde ortaya çıktı.

***

Nüfus Arttı.

Covid-19 salgınıyla birlikte İstanbul,Sakarya,Kocaeli ve Bursa gibi komşu illerde Cebeci’de adresi bulunan pek çok çalışan evden çalışma modeline geçmişti.

Cebeci de yazlık bir yerleşim adresi olduğundan insanların burada yazlıkları var.

Öyle 50-100 tane de değil. Son 20 yılda binlerce ev inşa edildi bu bölgeye.

Covid-19 dan korunmak isteyen vatandaşlar, izole kalabilmek için Cebeci’deki yazlıklarında yaşamaya başladılar.

***

5-10 kat artış var..

Bu durumu direkt birinci ağızdan Cebeci Köyü Muhtarı sayın Gürkan Durmuş’dan doğrulattım. Cebeci’de nüfusun 5-10 kat arasında arttığı bildiriliyor. Nüfus artışıyla beraber doğal olarak bazı insani ihtiyaçlar da ortaya çıkıyor.

Bunların birincisi ısınma..

Bundan kısa bir zaman önce Kefken, doğalgaza kavuşmuş, insanlar deyim yerindeyse bir “oh” çekmişti.

Şimdi ise Cebeci’de yaşayan vatandaşların benzer bir talebi var.

Kış aylarında ısıtma da kalitesiz yakıtların, kalori oranları düşük katı yakıtların kullanılması, kalorifer ve baca temizliklerinin düzenli yapılmaması, bacalardan çıkan dumanların genizleri yakmasından şikayetçi mahalle halkı..

Dumandan zaman zaman nefes alınamaz hale geldiğini, özellikle çocuklar ile yaşlıların ve hastaların bundan son derece olumsuz etkilendiğini belirtiyorlar.

Vatandaşalar, “Bizim günahımız ne, karbonmonoksit, kükürt dioksit gibi daha ne kadar soluyacağız. Bizler de temiz ve sağlıklı bir çevrede hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Kandıra 25 km. zira Kefken de 5 km, oralar doğalgaz nimetinden yararlanırken biz niye mağdur ediliyoruz” diyerek yetkililerden bu konu ile ilgili bir çözüm bekliyor.

***

Umarız, en kısa sürede Cebeci gibi Kandıra’nın en değerli yerleşim bölgelerinden biri olan bu sahil kasabamız doğalgaza kavuşur..

Hayri Özcan

kandirahaber41@gmail.com