KANDIRA’DA İLGİNÇ İLAN: KÖPEĞİNİ SOKAKTA BIRAKAN SAHİBİNE RESMİ TEBLİGAT!
Kandıra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, sokakta bulunan mikroçipli bir köpeğin sahibine ulaşamayınca ilginç bir yönteme başvurdu. Resmi makamlarca yayınlanan ilanda, sahibine köpeğini teslim alması için 72 saat süre verildi.
Kandıra Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, M. S. adına kayıtlı, 99******5749360 mikroçip numaralı bir köpeğin vatandaşlar tarafından sokakta bulunarak müdürlüğe getirildiğini tespit etti. Yapılan tüm adres araştırmalarına rağmen sahibine ulaşılamayınca, 7201 sayılı Tebligat Kanunu gereğince ilanen tebligat yoluna gidildi.
72 SAAT İÇİNDE ALMAZSA YASAL İŞLEM BAŞLAYACAK
Yayınlanan resmi tebliğ metninde şu uyarılara yer verildi:
“İşbu ilanın tebliğinden itibaren 72 (yetmiş iki) saat içerisinde köpeğinizi Müdürlüğümüzden teslim almanız gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde hayvanın teslim alınmaması halinde, ilgili mevzuat kapsamında ‘ev hayvanını terk etme’ fiilinin gerçekleştiği kabul edilecek olup, hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır.”
MİKROÇİP KAÇIŞI İMKANSIZ KILIYOR
Hayvanların kimliklendirilmesi amacıyla uygulanan mikroçip sistemi, bu olayla birlikte önemini bir kez daha kanıtladı. Kandıra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvanını sokağa terk eden kişileri bu sistem üzerinden kolayca tespit edebiliyor. İlan tarihinden itibaren yedi gün sonra tebliğ edilmiş sayılacak olan bu bildirimle birlikte, köpek sahibine ağır yaptırımların uygulanabileceği belirtiliyor.




