Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TRT Anadolu’nun Sıcak Yüzleri Kandıra’da

Tarihi, doğası ve kültürü ile Kocaeli’nin incisi olan Kandıra, TRT tarafından da büyük ilgi görüyor. TRT Avaz ve TRT Belgesel’de yayınlanan ‘Anadolu’nun Sıcak Yüzleri’ programı yapımcıları Kandıra’da beş gün boyunca çekim yaptılar.

Tarihi, doğası ve kültürü

Tarihi, doğası ve kültürü ile Kocaeli’nin incisi olan Kandıra, TRT tarafından da büyük ilgi görüyor. TRT Avaz ve TRT Belgesel’de yayınlanan ‘Anadolu’nun Sıcak Yüzleri’ programı yapımcıları Kandıra’da beş gün boyunca çekim yaptılar.

ÇEKİMLER 5 GÜN SÜRDÜ
TRT Avaz ve TRT Belgesel’de yayınlanan ‘Anadolu’nun Sıcak Yüzleri’ programı yapımcıları Kandıra’nın çeşitli yörelerinde beş gün boyunca çekim yaptılar. TRT Avaz ve TRT Belgesel’de yayınlanan ‘Anadolu’nun Sıcak Yüzleri’ programı yapımcı ve yönetmeni Sema Dalgıç, görüntü yönetmenleri Tevfik Rüzgar, Atilla Temizkan ile ulaşım sorumlusu Tevfik Çelik Kandıra’da bir çok noktada Tarih, doğa ve kültür üzerine çekim yaptılar. TRT Avaz’da 18 Aralık 2013 tarihinde perşembe günü saat 21.20’de yayınlanacak programda Kandıra merkezi ve köylerinde el sanatları, doğa ve kültürel hayat üzerine çekimler yapan ekip ayrıca balıkçılık üzerine görüntüler aldı.

TEKRARI TRT BELGESELDE
TRT Avaz’da 18 Aralık 2013 tarihinde perşembe günü saat 21.20’de yayınlanacak programın tekrarı ise TRT Belgesel’de Perşembe günleri 11.30 ile 19.30 saatlerinde yayınlanacak. TRT Avaz ve TRT Belgesel’de yayınlanan ‘Anadolu’nun Sıcak Yüzleri’ programı için çekimler Kandıra merkez, Bağırganlı, Kabaağaç köyleri, Kerpe ve Kefken’de gerçekleştirildi. Kandıra merkezde genel görüntüler alınırken , Bağırganlı Köyü’nde dokuma ve el sanatları, Kabaağaç köyünde Kandıra yoğurdu, Kerpe’de doğa ve sanat, Kefken’de ise balıkçılık üzerine çekimler gerçekleştirildi. Çekimler sırasında ‘Anadolu’nun Sıcak Yüzleri’ programı yapımcı ve yönetmeni Sema Dalgıç, görüntü yönetmenleri Tevfik Rüzgar, Atilla Temizkan ile ulaşım sorumlusu Tevfik Çelik’ten oluşan ekip Kandıra’ya hayran kaldılar.

RÜŞTÜ UYGUR ÖNCÜLÜK ETTİ
Kandıra Belediyesi’nin AKP’li Meclis üyesi ve kültürel faaliyetlerinin tanınan ismi Rüştü Uygur TRT ekibinin Kandıra’ya gelmesinde ve misafir edilmesinde en önemli rolü oynadı. Beş gün süren çekimler sırasında TRT ekibine rehberlik eden Uygur Kandıra’nın tanıtılmasına da büyük katkı sağladı. Kerpe’de Gökhan Otel’de konaklayan ekip eşsiz doğa manzaralarını da görüntüledi. TRT ekibi Kerpe kayalıklarında Kandıralı müzisyenler tarafından düzenlenen mini konseri de görüntüledi. TRT ‘Anadolu’nun Sıcak Yüzleri’ programı ekibi Kefken’de balıkçılık ve Bağırganlı’da el sanatları ve dokumacılık üzerine de çekimler yaptılar.

KABAAĞAÇ’TA YOĞURT ÇEKİMİ
‘Anadolu’nun Sıcak Yüzleri’ programı için çekim yapan ekip son olarak Kabaağaç Köyü’ne misafir oldular. TRT ekibi muhtar Mustafa Bayram Çelik, azalar Mürsel Gürsoy, Şenol Çakır, Osman Gürsoy, Halil Gürsoy ve Halis Demirtaş tarafından karşılandı. Kabaağaç Köyü’nde Kandıra yoğurdu üzerine çekimler yapan ekibe tanıtım yapıldı. TRT ekibine Kandıra yoğurdunun tanıtımını yapan Muhtar Mustafa Bayram Çelik ekibi hediyeyle uğurladı. . Kabaağaç muhtarı Mustafa Bayram Çelik ekibi köy çıkışında Kandıra yoğurdu ile yolcu etti.