Son Dakika: GSB burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı (e-Devlet)
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, burs ve öğrenim kredisi başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular e-Devlet üzerinden 17 Ekim saat 23.59’a kadar yapılabilecek.
Başvurular e-Devlet’te: Son tarih 17 Ekim 23.59
Bakan Bak sosyal medya açıklamasında, “Sevgili gençler; GSB burs ve öğrenim kredisi başvuruları an itibarıyla başladı. Başvurularınızı e-Devlet üzerinden 17 Ekim 23.59’a kadar gerçekleştirebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.
Kimler başvurabilecek?
- 2025-2026’da ilk kez bir yükseköğretim programına yerleşen öğrenciler,
- Hâlihazırda üniversiteye devam eden ara sınıf öğrencileri,
- Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları.
Başvuru ve güncelleme nasıl yapılacak?
Başvurular, yalnızca e-Devlet üzerinden alınacak. Öğrenciler, bilgilerini 17 Ekim 23.59’a kadar yine e-Devlet’te güncelleyebilecek.
Başvuruda dikkat edilmesi gerekenler
- Öğrenim (okul/bölüm) bilgileri e-Devlet’te kontrol edilmeli; hata varsa üniversitenin öğrenci işleriyle düzeltilmeli.
- Ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin beyanlar kamu kurumları üzerinden doğrulanacak.
- Yanlış beyan durumunda başvuru geçersiz sayılacak.
Özel durum beyanı için belge istenmiyor
Başvuru ekranında şehit/gazi yakını, anne-babası vefat, %40+ engel, sevgi evleri/Darüşşafaka mezunu, millî sporcu gibi özel durum beyan eden öğrencilerden belge talep edilmeyecek. Bu bilgiler GSB tarafından sistem üzerinden kontrol edilecek.
Destek ve iletişim
- ALO GSB: 444 0 472 (7/24)
- KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK kanalları



