Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra Yusufça Şehit İrfan Yaman İlkokulu’ndan 2.AB Projesi

Kandıra Yusufça Şehit İrfan Yaman İlkokulu’nun, 2013 teklif çağrısı döneminde Ulusal Ajans’a başvurusunu yapmış oldukları “Heritage of Medieval Experience – Ortaçağ Yaşam Mirası” isimli Comenius Çoklu Okul Ortaklıkları projeleri kabul edildi.

Kandıra Yusufça Şehit İrfan

Kandıra Yusufça Şehit İrfan Yaman İlkokulu’nun, 2013 teklif çağrısı döneminde Ulusal Ajans’a başvurusunu yapmış oldukları “Heritage of Medieval Experience – Ortaçağ Yaşam Mirası” isimli Comenius Çoklu Okul Ortaklıkları projeleri kabul edildi.

Okul Müdürü Nevzat Aktaş, proje ortakları olan İspanya’nın “Colegio Maria Inmaculada”, Polonya’nın “Zespol Szkol Miejskich nr 2 w Grajewie”, İngiltere’nin “The Warriner School” ve Fransa’nın “College Elsa Triolet” okullarının işbirliği dahilinde 2 yıl sürecek olan proje çalışmalarının başladığını belirtti. 8 Şubat 2014 tarihinde İspanya, Mayıs 2014’de Polonya,Şubat 2015’de İngiltere ve Mayıs 2015’de ise Fransa da ortak okullarının katılımı ile etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Aktaş, okulda görev yapan 12 öğretmen ve 12 öğrencinin bu ülkelerde düzenlenecek olan etkinliklere katılacağını belirtti.

ETKİNLİKLERE KATILACAKLAR
Okul Müdür Yardımcısı Hakan Bozan, “Proje kapsamında, geçmişten günümüze kadar varlığını korumuş yaşam yerlerinde yaşayan insanların kültürlerinin, adetlerinin, gelenek ve göreneklerini öğrenme kapsamında çeşitli etkinlikler yapılacak. Polonya ve Fransa’da yapılacak toplantılar esnasında orada düzenlenmekte olan 2 festivale katılacağız ve oradaki etkinliklerde öğrenci ve
öğretmenlerimiz de rol alacak” şeklinde konuştu.

DİL ÖĞRENİMİNİ GELİŞTİRDİLER
Okul Müdürü Nevzat Aktaş ise, “Bu tür projelerin öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Daha önce 2009 – 2010 yıllarında yürüttüğümüz ve başarı ile tamamladığımız “Why are we so different?” isimli projemizden de edindiğimiz deneyim ve tecrübelerin, gerek öğretmen gerekse de öğrencilerimizin üzerinde özellikle dil öğrenimi yönünden olumlu motive edildiklerini gördük” dedi.