Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra’daki taş ocağına izin çıktı, 25 hektara çıkarılıyor

Kandıra yolu için açılan taşocağının büyütülmesi için hazırlanana proje ile ilgili “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Kandıra yolu için açılan

Kandıra yolu için açılan taşocağının büyütülmesi için hazırlanana proje ile ilgili “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Yapımı devam eden İzmit- Kandıra, Ağva-Kandıra-Kaynarca Yolu Köprü, Asfalt, Sanat Yapıları ve Toprak İşleri Projesi kapsamında kullanılmak üzere, Kandıra’da bir taşocağı açılmıştı. Orman alanı içinde açılan ve çok sayıda ağacın kesilmesine sebep olan taşocağı büyük tepki çekmişti.

Halen faaliyette olan bu taşocağıın büyütülmesi için yeni bir proje daha hazırlandı. 18 hektarlık bir alanda açılan taşocağı, yeni hazırlanan proje ile yaklaşık 25 hektara çıkartılacak.

Tesisin üretim kapasitesinde bir değişikliğe gidilmeyeceği belirtilerken, büyütülmesi planlan arazinin büyük bir bölümü ise ormanlık alan içinde yer alıyor. Taşocağının büyütülmesi için yine bölgede çok sayıda ağaç kesilerek yok edilecek. Alan üzerinde çok sayıda meşe ve karaçam ağaçların bulunduğu, bu ağaçların ise gerekli izinler alındıktan sonra Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesileceği belirtildi.

Proje ile ilgili hazırlanan dosya Kocaeli Valiliğine sunuldu. Proje ile ilgili ise her zaman olduğu gibi “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verdi. Taşocağında çalışmaların yakın bir zamanda başlaması bekleniyor.